EL SOMNI S'HA ESFUMAT (2-3)

Els granes han donat la cara davant d'un Osasuna que s'ha entregat per poder seguir somiant en tornar a la Liga BBVA

Gran ambient al Nou Estadi on els aficionats han cregut en la remontada i en el seu equip. Els tarragonins s’han fet ràpidament amb el domini del matx davant d’un Osasuna que ha lluitat fins al final. La primera oportunitat ha arribat de les botes de Naranjo que no ha pogut fer res davant la sortida a la desesperada de Nauzet. En els primers compassos del partit s’ha vist un futbol directe i de primer nivell entre dos equips que s’han guanyat l’admiració de molts aficionats d’aquest esport. El Nàstic no s’ha rendit i ha tornat a tenir un altre ocasió clara amb un centre de Lobato que no ha pogut rematar Naranjo i que ha rebutjat la defensa, però Sergio Tejera ha arribat en segona línia i ha engaltat un xut que un defensa dels bascos l'ha rebutjat i ha acabat a la graderia. Tot i la gran defensa dels granes, l’Osasuna ha tingut facilitats per arribar a la porteria durant molts compassos del partit. L’àrbitre principal ha sigut un dels protagonistes del partit on ha comés diverses errades que han afectat a l’espectacle. L’equip grana ha obert la llauna amb una gran centrada de Gerard Valentín que Naranjo ha rematat de cap i ha superat Nauzet davant l’extasis de l’afició. En aquests moments, el camí de l’ascens era possible. L’equip navarrés, tot i rebre el gol, no s’ha rendit i ha seguit lluitant fins al final.  L’equip d’Enrique Martín, per evitar el perill constant del Nàstic, ha fet un plantejament defensiu d’un 4-3-3 que tenia l’objectiu de paralitzar a homes tant importants en l’atac com Emaná, Tejera o Gerard Valentin. El joc ràpid i la insistència dels navarressos ha donat els seus fruits amb un centre letal de De Las Cuevas que David Garcia ha acabat rematant de plaer cap al primer pal superant a un Reina que no se’l esperava. Aquest gol ha caigut com un gerro d’aigua freda pels milers d’aficionats que s’han desplaçat a Tarragona, ja que el global era d'un 4-2 a favor dels navarresos. Tot i el que ha suposat el primer gol de l’Osasuna, l’equip dirigit per Vicente Moreno ha seguit lluitant sense renunciar a la posessió ni tampoc en sortir a l’atac. Els dos equips han jugat amb molta intensitat i entrega. Abans d’arribar al descans, un altre centrada de Valentin l’ha rematat, amb moltes dificultats, Àlex López que ha acabat sortint lleugerament desviat de la porteria defensada per l’exsabadellenc, Nauzet Alemán. S’ha marxat al descans abans d’hora perquè Cordero Vegada ha xiulat uns segons abans d’arribar al minut 45, cosa que ha indignat a l’estadi i als jugadors del Gimnàstic.

El Nou Estadi ha tornat a enregistrar una bona entrada en un ambient de gala / Foto: Opinió Lliure

La segona meitat ha començat molt bé per l’Osasuna, que ha dominat en els primers minuts i ha sigut el primer en tenir oportunitats per superar a Manolo Reina. El Gimnàstic li ha costat uns minuts per tornar-se a adaptar al ritme del partit, però ha acabat manant davant d’un equip que no renunciava a res. Quan l'equip de Tarragona començava a dominar, ha arribat la millor ocasió de gol dels granes amb una centrada enverinada d’Emaná que Nauzet no ha pogut desviar amb les mans i que ha quedat morta a dins de l’àrea, però la defensa navarresa l’ha pogut enviar a còrner. Els aficionats s’han començat a engrescar i en tornar a creure en el miracle. Amb l’empat no n’hi havia prou i Vicente Moreno se’l ha jugat posant a Jean Luc en el lloc de Lobato. El Nàstic començava a ser conscient que li quedava poc temps per igualar l’eliminatòria i els jugadors perdrien la calma. Un exemple és la targeta groga a Madinda. Els navarresos, poc a poc, s’han tornat a crèixer i al minut set de la segona meitat han fet l’1-2 que ha deixat glaçat al Nou Estadi amb una jugada brillant de Miguel de las Cuevas que, per superar la marca de Madinda, ha fet una vaselina que l’ha rebut Merino i amb una passada de taló l’ha deixat a Javi Flaño que ha fet un xut col·locat al segon pal que ha deixat venut a Reina. Aquest gol ha deixat molt tocat als jugadors granes. A partir d’aquí, el Gimnàstic de Tarragona ha perdut el control de l'encontre. Els de Pamplona han passat de ser victimes a poder encarrilar la eliminatòria que la disputaran a l’espera del desenllaç entre el Còrdova i el Girona que és jugarà demà a la tarda a l’Estadi de Montilivi. Moreno ha intentat fer un altre moviment estratègic posant a Juan Muñiz per Madinda. L’estadi, poc a poc, s’ha anat apagant i només els més ‘hooligans’ són els que han animat mentre que l’afició de l’Osasuna, que estava situada al Gol de Mar, s’ha desfermat i han vist que el retorn a la Liga BBVA el tenen més a prop que mai. A mesura que passava el temps, el Nàstic ha anat baixant d’intensitat defensiva i els navarresos ho han aprofitat per tenir més estona la pilota a camp contrari. Això ha fet que l’Osasuna marqués l’1-3 al minut 74 en una altra errada de la defensa tarragonina que ha permés una passada de Nino, que feia pocs minuts que estava a la gespa, a Merino que ha rematat a plaer i per sota de les cames de Manolo Reina. Tot i els gols encaixats, el Nàstic ha volgut acabar dignament el partit per poder-se acomiadar de l’afició de la millor manera possible. Molts aficionats han marxat del camp abans d’hora perquè ja no hi havia res en joc. Quatre minuts més tard, un xut de Marcos de la Espada ha fet que Nauzet rebutges malament la pilota i el rebot se’l ha fet Emaná que l’ha deixat en safata perquè Juan Muñiz fes el 2-3 definitiu que ha servit per maquillar el resultat. Ja no hi ha hagut més història i el partit s’ha acabat amb l’alegria dels navarresos i la decepció dels tarragonins. Uns minuts més tard, el Nou Estadi ha aplaudit a un equip que ha fet l’impossible per intentar pujar a una de les millors lligues d’Europa. Només queda felicitar l’Osasuna pel gran joc, la lluita i la intensitat que ha desplegat durant tota la eliminatòria. El Nàstic pot estar orgullós de la temporada que ha fet.

L'afició ha tornat a ser el dotze jugador / Foto: Opinió Lliure

Alineacions

Gimnàstic de Tarragona

Reina (P), Valentín, Suzuki, Molina, Mossa, Tejera, Madinda (Juan Muñiz, 59'), Lobato (Jean Luc, 51'), Emaná, Naranjo i Álex López (M. de la Espada, 74').

C.A.Osasuna:

Nauzet (P), Oier (Unai, 60'), Tano, Miguel Flaño, David Garcia, Javi Flaño, Manuel Sánchez, Merino, Torres, De Las Cuevas (Mesa, 63') i Kodro (Nino, 70').

Àrbitre Principal

Adrián Cordero Vegada (Cantàbria).

Estadi i Assistència

Nou Estadi de Tarragona (12.906 espectadors).

Incidents

Cap a destacar. Al final del partit hi ha hagut agermanament entre les dues aficions.