Avui és dia de reflexió. Si hem de fer cas de les estadístiques, poques coses canviaran avui perquè l'electorat ja té clar a qui votarà. La campanya ha estat marcada per la rivalitat que hi ha hagut entre Laporta, Benedito, Freixa i Bartomeu. Tots quatre formaven part de la candidatura que va guanyar, contra tots els pronòstics, les eleccions del 2003. Han canviat moltes coses des de llavors, però el que sí ha canviat són les relacions personals entre els quatre. Uns és parlen, altres ni això. El segon fet que ha marcat aquestes eleccions és l'aparició de la plataforma Seguiment FCB. Una plataforma que no tenia la intenció de presidir el club i que només demanava la creació d'una agència de viatges del club i la grada jove. Cal recordar que l'expresident del Barcelona, Sandro Rosell, també va prometre la grada jove a la campanya de les eleccions del 2010. Al final, tot i guanyar els comícis, no va complir el seu compromís perquè els Mossos d'Esquadra l'hi van desaconsellar pel tema de la filtració de persones amb antecedents penals. Amb només 1000 euros de pressupost, van aconseguir presentar més de 2700 signatures per poder passar el tall, però no ho van aconseguir perquè se li van validar 2518 firmes (a 16 per superar el mínim).

Balanç del mandat Sandro-Bartomeu (2010-2015)
Tots els aspirants han estat molt crítics amb la gestió de Rosell i Bartomeu durant aquests 5 anys. Joan Laporta ha carregat a la figura de Bartomeu recordant-li que està imputat pel cas Neymar i que també ho està el F.C.Barcelona. Agustí Benedito està en la mateixa línia que Laporta i lamenta la situació actual del club. Toni Freixa ha defensat a Rosell i a Bartomeu, però no tot són flors i violes i també ha tingut retrets cap a la figura de l'expresident Bartomeu. L'ha acusat de fer una gestió massa presidencialista i de prendre, unilateralment, moltes decisions. Bartomeu ha assegurat que el club blaugrana gaudeix d'una bona salut en el projecte esportiu i econòmic.
Àrea esportiva de la secció de futbol
Tots els candidats estan contents del nou projecte esportiu de Luis Enrique i de la consecució del triplet per segona vegada a la història del club. Joan Laporta va aprofitar per treure pit i va assegurar que va ser ell qui va construir els fonaments d'aquest equip fitxant a jugadors com Piqué, Mascherano i pujant a Leo Messi al primer equip. Laporta tindrà a Eric Abidal com a secretari tècnic. Benedito podria portar a "Monchi", l'home que ha sigut l'artífex dels éxits del Sevilla. Freixa portarà com a secretari tècnic a José Mari Bakero. El costat fosc és el descens del Barça B. En aquest punt, tots coincideixen que no s'ha gestionat bé el filial perquè ha servit més de plataforma pel salt dels joves jugadors al futbol d'elit que el pas previ per arribar a jugar amb les estrelles del conjunt blaugrana. L'actual seleccionador de Catalunya, Gerard López, podria ser l'escollit de Bartomeu per dirigir el filial del Barcelona. José Ramon Alexanco és l'home de confiança de Laporta per la gestió de la masia. També hi ha consens pel fitxatge d'Arda Turan, però a Benedito no li va fer gràcia que la Junta Gestora el fitxés abans de les eleccions. La venda de Deulofeu a l'Everton per 6 milions d'euros, tampoc va ajudar. El que molts saben és que l'entrenador del primer equip no veuria amb mals ulls la incorporació de Paul Pogba al F.C.Barcelona. Laporta avala el traspàs i creu que ell té la clau del fitxatge per la bona relació que té amb el representant de Pogba, Mino Raiola. En canvi, Bartomeu assegura que les negociacions estan molt avançades gràcies al treball que ha fet aquests darrers dies la Gestora per assegurar el fitxatge.
Seccions
El tema de les seccions també ha tingut el seu espai de protagonisme durant aquesta campanya electoral. Actualment, la secció de basquetbol és la que està passant pels seus pitjors dies. Els càrrecs de Joan Creus i de Xavi Pascual penjen d'un fil i tot dependrà del candidat que surti vencedor. Joan Laporta aposta pels noms. Si guanya, li donarà la responsabilitat de la secció de bàsquet a Roger Grimau. L'excapità de la secció de bàsquet del Barça ja ha manifestat que compta amb Pascual. Grimau també comptarà amb Roger Esteller com a executiu i Audie Norris com a responsable de la base. Laporta també comptarà amb Masip com a responsable de la secció d'handbol. En hoquei sobre patins, Gaby Cairo seria el màxim dirigent de la secció amb més títols del club i Javi Rodriguez seria el responsable de la secció de futbol sala. Rodriguez li vol otorgar la seva confiança a Marc Carmona com a entrenador del primer equip de futbol sala del F.C.Barcelona. Agustí Benedito té fixat el seu objectiu en la promoció dels joves del planter de totes les seccions al primer equip. L'estructura de les seccions seria d'un president i un gerent per a cada secció amb una excepció. L'excepció seria en el cas del bàsquet, on s'inclouria la figura del secretari tècnic. Si res no canvia, Benedito no compta amb Creus ni amb Pascual perquè no han complert els seus objectius. Bartomeu executaria un projecte continuïsta i Toni Freixa posaria a Rafa Jofresa com a director esportiu de la secció més important del club. El mític jugador del Joventut de Badalona vol comptar amb Xavi Pascual pel seu nou projecte. Freixa té molt clar que el model de la masia s'ha d'aplicar a les seccions.
Àrea Econòmica
Existeix un gran descontentament en aquest aspecte. Ahir, el president de la Junta Gestora, Ramon Adell, va presentar els comptes de la temporada 2014/15. En aquest balanç bdestaca l'augment dels ingressos. En un any, s'ha passat de 530 a 608 milions d'euros. Aquest augment s'ha produit gràcies a la consecució del triplet. Un dels grans problemes del club són els salaris dels jugadors. La temporada 2013/14, els sous van pujar als 254 milions d'euros i aquesta última temporada (2014/15) han ascendit als 352 milions, un 39% respecte a l'exercici anterior. Les despeses han passat de 472 milions de la passada temporada als 581 de l'actual. Una xifra molt preocupant si tenim en compte que el deute net també ha augmentat i ha passat de 287 milions d'euros a 328. L'augment sobrepassa el límits fixats en els estatuts i donen dos anys a la junta directiva per reconduir la situació i estabilitzar el deute. Si no ho fan, els responsables d'aquest increment és veurien forçats a dimitir. Aquesta mesura només pot afectar a Josep Maria Bartomeu o a Toni Freixa si, demà, un dels dos surt com a guanyador de les eleccions. Per solucionar aquest problema, Bartomeu podria tenir un acord amb l'empresa japonesa Rakuten segons el diari de La Vanguardia. Els milions del patrocini no s'han fet públics. L'expresident també s'ha proposat arribar als 1000 milions d'euros de pressupost, una fita molt complicada si veiem el deute que encara arrastra el club. Laporta vol aplicar la fòrmula que li va permetre crèixer econòmicament a un club que encara patia els danys del nuñisme. L'aposta del home que va fer gran el Barça passa per tornar a ficar Unicef a la part del davant de la samarreta i podria tenir uns patrocinadors secundaris que financarien la publicitat amb cost 0 pel club. Si guanya el laportisme, Qatar passarà a l'història a partir del 2016. Benedito té la proposta de la companyia World Trande Brands Limited com l'alternativa a Qatar Airways. La proposta passaria per patrocinar la nova beguda de l'empresa que està ubicada a l'Índia i que és coneix com a Flight Without Wings a la samarreta del primer equip. El patrocini podria reportar uns 70/80 milions per temporada a les "necessitades" arques econòmiques del club. En canvi, Freixa vol potenciar els ingressos del club i estaria parlant amb uns quants patrocinadors per patrocinar el primer equip i les seccions del club.
Àrea Patrimonial
Els protagonistes d'aquesta àrea són el Nou Espai Barça i el Nou Camp Nou. Els dos projectes van ser creats per una mateixa finalitat: millorar el Camp Nou. El primer projecte que va sortir a la llum i va respondre a una necessitat que tenia el soci des de feia molts anys era el Nou Camp Nou de Norman Foster. El seu gran impulsor va ser l'actual candidat a la presidència del Barça, Joan Laporta, quan el 2007, ell i la seva Junta Directiva, van presentar com a guanyador del concurs que van convocar per escollir el projecte de remodelació del Camp Nou. El seu cost estava als 300 milions d'euros. No és descarta que, si guanya Laporta les eleccions, és torni a tirar endavant amb el projecte. El prometedor projecte de Foster no va acabar donant els seus fruits pel seu elevat cost i perquè la Junta Directiva de Sandro Rosell no el volia i no li interessava acabar el projecte que va començar Laporta. Per tant, la millor alternativa era fer un altre projecte on s'apliques les polítiques de la junta de Rosell respecte al camp. I així és com va sortir el Nou Espai Barça. Un espai on s'hi portaria a terme la remodelació del Camp Nou, la construcció d'un nou Palau Blaugrana, una nova botiga del club i destacava la construcció d'un hotel pensat pels turistes. També hi hauria la construcció del Nou Miniestadi que, en principi, és farà a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Aquest projecte pujava a un cost final de 600 milions d'euros. Josep Maria Bartomeu i Toni Freixa és veuen capaços de tirar endavant amb aquest "arriscat" projecte. Agustí Benedito no és partidari de començar a fer una remodelació de l'estadi, amb un projecte propi, fins d'aquí dos anys per la vulnerabilitat econòmica del club.